U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Zijn de eerste drie maanden een graadmeter?

Gepost 2020/11/02

Begin september daadwerkelijk gestart met de eerste verhuren van de Grote Kerk. “Een verrassend veelzijdige, monumentale locatie in het hart van Wageningen. Markant en inspirerend voegt het een extra dimensie toe aan uw symposium, presentatie, medewerkersbijeenkomst, receptie of feestelijke borrel of diner”; zo wordt het aangeprezen op de website. De eerste drie maanden hebben dit al wel onderstreept. Er is al veel interesse in het gebruik voor een scala aan activiteiten. 

 

Ondanks de tijdelijke abnormale coronatijd vulde de agenda voor de maanden oktober, november en december 2020 behoorlijk met verhuur voor diverse bijeenkomsten en evenementen (koor-uitvoeringen, diners, bedrijfsbijeenkomsten, etc). De te realiseren omzet in 2020 leek daarmee uit te komen op 28.500 euro. Boven verwachting.

Helaas zijn de evenementen gepland in oktober en november 2020 geannuleerd als gevolg van de wederom aangescherpte corona-maatregelen. Graadmeter of niet deze eerste drie maanden laten wel de potentie van de Grote Kerk zien. Een potentie die we pas over een aantal jaren hadden verwacht. Wat dit nog verder onderstreept was dat De Grote Kerk, als gebouw van groot belang voor de regio en stad Wageningen, een ontheffing op de Noodverordening Covid van 29 september 2020 heeft gekregen. Daarmee al de erkenning voor de Grote Kerk Wageningen als locatie voor -culturele- evenementen.  

Zien waarom en waardoor; ga in vogelvluchtdoor de Grote Kerk.